Greenology

Los arándanos, buenos para tu salud y para combatir la grasa

¿Sabías que consumir arándanos reduce el porcentaje de materia grasa?

Los arándanos son potentes antioxidantes y maximizan sus beneficios cuando te los comes frescos. Son importantes combatiendo la pérdida de peso porque reducen la resistencia a la insulina, la grasa abdominal y el colesterol. También aumenta la leptina, disminuyendo la sensación de apetito.

Según un estudio de la Texas Women’s University en Denton (EE UU) que se ha dado a conocer en el encuentro Experimental Biology de la Sociedad Americana de Nutrición, los ratones que recibieron una alta dosis de arándanos disminuyeron su contenido lipídico en un 73%, y los que recibieron una dosis más baja, redujeron su contenido en arándanos en un 27% . Esto es debido al alto contenido en polifenoles, que combaten la adipogénesis, lo cual significa que tienes menos células que almacenan grasa. Además promueven la lipolisis, es decir, la descomposición de materia grasa.

 

Blueberries have one of the highest antioxidant content. The greatest nutritional benefits come from eating them raw. Blueberries are key promoting weight loss because they reduce insulin resistance, hypertension, abdominal obesity, and cholesterol. They also increase leptin levels, decreasing hunger. A study at the Texas Women’s University (TWU) in Denton proves blueberries fight fat cells. The research was presented at the

Experimental Biology meeting for the American Society for Nutrition. Mice receiving the higher blueberries dose had a 73% decrease in lipids and mice on a lower dose had a 27% decrease. Blueberries have high levels of polyphenols that fight adipogenesis in mice, that means less cells storing fat. In addition, they promote lipolysis, the breakdown of fat.

Referencias:

1. Impact of Cranberries on Gut Microbiota and Cardiometabolic Health: Proceedings of the Cranberry Health Research Conference 2015.Blumberg JB, Basu 5 A, Krueger CG, Lila MA, Neto CC, Novotny JA, Reed JD, Rodriguez-Mateos A, Toner CD.

2. Impact of cooking, proving, and baking on the (poly)phenol content of wild blueberry.Rodriguez-Mateos A, Cifuentes-Gomez T, George TW, Spencer JP. J Agric Food Chem. 2014 May 7; 62(18):3979-86. Epub 2013 Oct 25. Adv Nutr. 2016 Jul; 7(4):759S-70S. Epub 2016 Jul 15

3. Cranberry extract-enriched diets increase NAD(P)H:quinone oxidoreductase and catalase activities in obese but not in nonobese mice. Nutr Res. 2015 Oct;35(10):901-9. Epub 2015 Aug 8.

4. Effect of standardized cranberry extract on the activity and expression of selected biotransformation enzymes in rat liver and intestine. Bártíková H, Boušová I, Jedličková P, Lněničková K, Skálová L, Szotáková B. Molecules. 2014 Sep 18;19(9):14948-60.

Salir de la versión móvil